top of page

С водосвет беше открита новата учебна година в Академията на МВРНа 2 октомври с тържествен водосвет официално беше дадено началото на новата 2023/2024 учебна година в Академията на Министерството на вътрешните работи.

Празничният водосвет, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, беше оглавен от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит. В молението съслужиха и архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, протойерей Симеон Змейков, протойерей Костадин Тренев и йеродякон Вартоломей.

След водоосвещението епископ Поликарп освети знамето на Академията, поръси всички официални лица и курсантите със светена вода, и поднесе приветствие към всички от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит. Той пожела лека, благодатна и градивна нова учебна година.

На събитието по откриването на нова учебна година присъстваха ректорът на Академията на МВР старши комисар доц. д-р Иван Видолов, преподавателският екип на Академията, зам.-министърът на МВР, зам.-главният секретар на МВР, директори на дирекции в МВР, ръководители на други служби, родители, близки и приятели на курсантите.

След традиционния водосвет за откриването на учебната година и освещаването на знамето на Академията на МВР, поздрав към курсантите отправиха ректорът на Академията на МВР старши комисар доц. д-р Иван Видолов и официалните гости.


Снимки: протойерей Костадин Тренев

留言


bottom of page