top of page

Столичният храм „Възкресение Христово“ с нова икона на Пресвета БогродицаНа 11 март, в столичния храм „Възкресение Христово“ с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, бе осветена икона на Света Богородица с девет образи на чудотворни икони от света.

Иконата и проскинитария са дарение от г-н Петър Славов.

Богослужението оглави Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит в съслужение с архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, йеромонах Тимотей, игумен на Балшенския манастир „Свети Теодор Тирон“, йеромонах Силуан от братството на манастира, ставрофорен иконом Гоце Христов председател на храм „Възкресение Христово“ в кв. Красна Поляна, свещеник Йоан Стефанов от храмовото духовенство, йеродякон Вартоломей и йеродякон Поликарп.

В словото си епископ Поликарп благодари на ктитора, на художничката, на отец Гоце, на събралите се духовници и дошлите в храма да изпросят благословение от новоосветената икона. Той благослови и поздрави всички от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, като каза: „Бог да въздава хилядократно на всички потрудили се за слава Божия и за възхвала на Света Богородица. Бог по молитвите на Своята Пречиста Майка да ни дава сили, милост и мир за нашия народ и целия свят“.


Текст и снимки: йеродякон Вартоломей

Коментарі


bottom of page