top of page

Водосвет в УМБАЛ "Софиямед"Официален водосвет на Клиниката по урология в УМБАЛ „Софиямед“ се състоя във вторник на 21 май 2024 г.

Вече се разполага в нов корпус с нови самостоятелни операционни зали. Изцяло нов корпус, проектиран в съответствие с всички съвременни изисквания за болнични сгради и изпълнен съгласно най-високите европейски и световни стандарти за модерна архитектура, социален дизайн и функционалност в здравна среда, вече функционира в УМБАЛ „Софиямед“. Той представлява своеобразна надстройка на съществуващия сектор „Г“ на медицинския комплекс на бул. „Г. М. Димитров“ №16 и се явява 6-и пореден етаж за нея. На територията му вече се помещава Клиниката по урология, която бе и официално осветена от Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит в съслужение с архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, йеродякон Вартоломей и йеродякон Поликарп в присъствието на мениджмънта на медицинския комплекс и екипа на Клиниката.

Управителят на лечебното заведение приветства екипа на разширената и препозиционирана в новия корпус болнична структура като изтъкна, че благодарение на професионализма им са се превърнали в една от водещите урологични клиники в страната. „Желая Ви успех, да сте здрави и да се чувствате щастливи тук, за да дарявате здраве на пациентите си“, каза още той. От своя страна началникът на Клиниката по урология проф. Калоян Давидов, благодари на ръководството на болницата за подкрепата, доверието и възможността екипът му да покаже на какво е способен. „Благодаря и на своя екип за доверието и че сме тук заедно. Вярвам, че ни очакват едни още по-добри дни“.

Разширената Клиника по урология на „Софиямед“ разполага с болнични стаи за осигуряването на разкритите 33 броя легла за лечение и помощни помещения, както и 3 чисто нови самостоятелни операционни зали. От откриването си до днес в урологията на „Софиямед“ са извършени близо 16 000 операции и оперативни интервенции, от които само през последната 1 г. чрез роботизирана хирургия над 300.


Текст: йеродякон Вартоломей

コメント


bottom of page