top of page

Тържествено беше осветена новата сграда на посолството на Република Грузия в София



На 4 май тържествено беше извършено освещаването на новата сграда на посолството на Република Грузия в София.

По покана на Нейно Превъзходителство г-жа Тамара Лилуашвили, посланик на Грузия в България, освещаването, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, извърши Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, протойерей Костадин Тренев и йеродякон Поликарп.

Сред гостите на събитието в новото посолство на Грузия бяха: Негово Величество цар Симеон Втори, Нейно Величество царица Маргарита, д-р Соломон Паси, президент на „Атлантическия клуб“, г-жа Гергана Паси, президент на „ПанЕвропа-България“, почетния консул на Грузия г-н Динко Динев и др.

Сградата, в която се помещава посолството е на ул. „Шипка“ № 3.

След тържествения водосвет епископ Поликарп поднесе на посланика, от името на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит, за спомен и благословение Библия на български език, както и диптих с образите на Господ Иисус Христос и Света Богородица. Той поздрави присъстващите от името на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит.


Снимки: Грузинско посолство

bottom of page