top of page

Празник по повод 55 години от обявяването на Бобов дол за град



На 27 октомври жителите на Бобов дол отбелязаха тържествено 55 години от провъзгласяването на населеното място за град.

По този повод, по покана на г-жа Елза Величкова, кмет на община Бобов дол, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, на площада пред сградата на общината беше отслужен празничен водосвет.

Водоосвещението възглави Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, ставрофорен иконом Георги Паликарски, протойерей Костадин Тренев, и свещеник Венцислав Ангелов, енорийски свещеник на града. Църковното отпяване бе извършено от г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска митрополия.

Празникът на гр. Бобов дол беше уважен от г-н Александър Пандурски, областен управител на област Кюстендил, г-жа Елеонора Христова, председател на Общински съвет - Бобов дол, всички общински съветници, г-н Добрица Стойкович, кмет на с. Ражан, Република Сърбия и г-н Горче Спасовски, кмет на община Ранковце, Република Северна Македония.

Празникът на гр. Бобов дол беше уважен от представители на различни институции и организации от града и околността, както и от стотици жители и гости, дошли да отбележат подобаващо празника на града.

След водосвета епископ Поликарп поздрави домакините – г-жа Елза Величкова, официалните лица, жителите и гостите на Бобов дол с празника от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела Бог по молитвите на св. Николай, небесен закрилник на града, да им дава здраве, преуспяване във всичко, както и да утвърди сърцата им във вяра православна, надежда и силна любов.

Епископ Поликарп благослови присъстващите на площада и поръсвайки ги със светена вода ги подтикна да имат радост в сърцата си и усмивка на лицето си.

Програмата по отбелязването на 55-годишнина продължи с музикална програма и всенародно веселие.



Снимки: протойерей Костадин Тренев

bottom of page