top of page

Архиерейска света Литургия в храм "Успение Богородично", гр. Бобошево



На 9 юли с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит в храм "Успение Богородично", гр. Бобошево, Дупнишка духовна околия, беше отслужена тържествена Архиерейска света Литургия.

Богослужението възглави Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, ставрофорен иконом Георги Паликарски, архиерейски наместник на Дупнишка духовна околия, свещеник Георги Иванов, енорийски свещеник на Бобошево и йеродякон Вартоломей.

Клиросното пение огласиха свещеник Добри Добрев, г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска митрополия и г-н Грисен Чакъри.

Светата Литургия бе уважена от г-н Крум Маринов, кмет на община Бобошево и от десетки благочестиви православни християни.

Епископ Поликарп бе посрещнат пред храма от христолюбиво множество и от деца в народни носии с погача и сол.

След тържествената света Литургия Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп произнесе проповед към верния народ и говори върху неделното евангелско четиво. Той подтикна вярващите да издигнат сърцата си към Бога и да го приемат, та Той да бъде изпълнение и основа на живота им. Да го приемат и призовават да остане при тях, а не да го прогонват с недостоен живот.

Владиката поздрави всички присъстващи на празничното богослужение от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела здраве, духовни сили и преуспяване.

Епископът благодари на всички присъстващи за любовта и привързаността им към Православната вяра и им представи новия свещеник о. Георги Иванов. Той пожела свещеникът да им бъде за пример и духовна радост, както и народът да бъде подкрепа и вдъхновение на своя духовен водач.

Поздрав и благодарност към епископа поднесе от името на всички присъстващи отец Георги Иванов.

Празникът завърши с раздаването на нафора от епископ Поликарп и благопожелание за лек и благодатен живот.




Снимки: протойерей Костадин Тренев ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК.


bottom of page