top of page

Среща на Българския патриарх Неофит с президента на Република България Румен Радев



На именния си ден Негово Светейшество Българският патриарх Неофит прие президента Румен Радев, който лично дойде, за да го поздрави по повод личния му празник. Приемът се състоя в Софийска св. митрополия.

Президентът Радев пожела на патриарх Неофит здраве и сили във високо отговорното служение, като предстоятел на Българската православна църква и изрази задоволство от сътрудничеството по различни обществени въпроси между Църква и Държава. Президентът сподели още, че делото на Българската православна църква се оценява високо не само в страната, но и извън нея. Той отбеляза, че трите ставропигиални манастира - Рилски, Бачковски и Троянски са притегателен център за всички, които желаят да се докоснат до православната ни духовност, история и култура.

На срещата взеха участие Техни Преосвещенства Мелнишкият епископ Герасим, главен секретар на Св. Синод, Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, протодякон Деян Коруноски, г-н Теодор Атанасов, началник Кабинет на Българския патриарх, г-н Иван Димитров, Директор на дирекция „Протокол“ и г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска митрополия.


bottom of page