top of page

Духовници посетиха Центъра за психично здраве в СофияНа 18 април с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, архимандрит Силуан, игумен на Бистришкия манастир „Св. Петка“, протойерей Лъчезар Вълков, от столичния храм „Рождество Христово, протойерей Венцислав Попиванов“, от гр. Бухово, протодякон Деян Коруноски, дякон Евтимий Куков, дякон Герасим Йорданов и г-жа Велина Андонова, от столичния храм „Рождество Христово“ направиха посещение в Центъра за Психично здраве - София.

Инициативата беше организирана от Софийска света митрополия – Отдел Милосърдие и благотворителност и храм „Рождество Христово“ – София.

В лечебното заведение епископ Поликарп и придружаващите го духовници и доброволци бяха посрещнати от д-р Емил Грашнов, директор на болничното заведение.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, в двора на центъра бе извършен водосвет за здраве и благословение на персонала и пациентите.

След водосвета епископ Поликарп поздрави всички от името на Българския патриарх Неофит и им пожела здраве, сили, благословение от Бога, както и радостно посрещане на Възкресение Христово – Пасха.

На всички пациенти, както и на екипа на лечебното заведение по случай предстоящия празник Пасха Христова – Великден, бяха раздадени подаръци, които предостави г-жа Татяна Попова, собственик на верига „Аванти“ и г-н Калоян Илиев.

За благословение на персонала и пациентите, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, бе занесена в болницата икона с образа на св. Лука Симферополски, с вградена в нея частица от светите му мощи.

С голямо благоговение всички се поклониха пред светинята и се помолиха по молитвите на св. Лука Бог да ги благослови, укрепи и направи здрави.

Присъстващите бяха поръсени със светена вода. Поръсена бе и сградата, в която се помещават лекуващите се.


Снимки: протойерей Костадин Тренев

Comments


bottom of page