top of page

Съборно изпълнение на молебния канон в столичния храм "Света Богородица - Живоприемен източник"На 2 август, според определената програма, в столичния храм "Света Богородица - Живоприемен източник" в кв. Подуяне, беше отслужена Архиерейска вечерня и изпълнен молебния канон към Пресвета Богородица.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, съборното богослужение оглави Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, иконом Симеон Иванов, предстоятел на храма, както и на множество свещеници от столицата.

Клирът беше изпълнен от свещеници и църковни певци, които със сладкопение изпълниха молитвените последвания, под ръководството на д-р Андрей Касабов.

След вечернята и молебния канон към Пресвета Богородица епископ Поликарп произнесе проповед, в която призова вярващите да се изпълнят със смирение, радост и духовен мир, както и да възгори в сърцата им любов по Бога, към Света Богородица, светиите, ближния, за да бъде всеки достоен син и последовател на Господа Иисуса Христа.

Епископ Поликарп благодари на всички допринесли за духовното изпълнение на поредното Богородично моление. Той поздрави всички от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела да пребъдва под покрова на Божията Майка.

Благодарност за посещението в храма и духовната грижа, към епископ Поликарп, отправи отец Симеон Иванов, предстоятел на храма. Той поднесе на епископа прекрасен букет с цветя и други паметни подаръци.

Верният народ с благоговение се поклони пред образа на Света Богородица - "Ширшая небес", която с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, ще благославя верния народ на всяко едно молитвено последование, според програмата, както в София, така и в епархията, предоставена лично от Негово Светейшество.


Снимки: протойерей Костадин Тренев

Comments


bottom of page