top of page

Преждеосвещена света Литургия в столичния храм „Рождество Христово“На 13 април в столичния храм „Рождество Христово“ в кв. „Младост“, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, беше отслужена архиерейска Преждеосвещена света Литургия.

Преждеосвещената света Литургия беше оглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, иконом Димитър Генчев, предстоятел на храма, протойерей Сергий Измоденов от Киев, Украйна, протойерей Лъчезар Вълков, протойерей Симеон Змейков, протойерей Петър Кудузки, йеродякон Вартоломей, йеродякон Поликарп, дякон Никола Чочев и дякон Герасим Йорданов.

Клиросното пение беше изпълнено от църковни певци от храма, под ръководството на г-н Никола Антонов.

След светата Литургия епископ Поликарп произнесе проповед и говори за духовния живот, вярата, добродетелите и потребността от причастяването с Тялото и Кръвта Христови.

Епископ Поликарп благодари на предстоятеля на храма иконом Димитър Генчев за организирането и провеждането на великопостното литургично последование, както и на свещениците, взели участие в богослужението, на певците и църковното изпълнение.

Той поздрави всички от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела леки и благодатни дни под покрова на Света Богородица – „Всецарица“, чиито образ е донесен и поставен в храма от игумена на Църногорския манастир архимандрит Никанор за поклонение и духовна утеха на вярващите.

Благодарствени слова към епископ Поликарп отправи отец Димитър който благодари чрез епископа на Негово Светейшество патриарх Неофит за духовните грижи и любовта към енорията.

Иконом Димитър Генчев поднесе на Негово Преосвещенство кошница с цветя, като израз на уважение и почит.Снимки: Бехнам Сетайеш

Comments


bottom of page