top of page

Тържествено раздаване на учебниците по Религия-Православие в 150 ОУ „Цар Симеон Първи“ – София



На 24 октомври в столичното 150. ОУ „Цар Симеон Първи“ се проведе тържествена церемония по раздаването на учебниците за предмета Религия-Православие, на учениците от първи до пети клас.

В училището са сформирани шест групи от ученици, желаещи да изучават предмета.

Гост на тържеството беше Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, който беше посрещнат пред училището от г-жа Виолина Велкова, директор на училището, както и по стара народна традиция от деца с хубава погача, шарена сол и мед.

В Актовата зала на училището, от епископ Поликарп, архимандрит Евтимий, иконом Костадин Тренев и йеродякон Вартоломей, беше извършен водосвет за здравето и благословението на учители и ученици, както и за добро начало на новата учебна година на предмета Религия-Православие. След водоосвещението епископ Поликарп поздрави всички от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела преуспяване в усвояването на благата наука, която да ги научи да бъдат Христови чеда, изпълнени с вяра, надежда, любов, както и да се изградят като добри човеци.

Учениците изучаващи предмета Религия-Православие представиха кратка музикална програма, след което епископ Поликарп раздаде новите учебници на децата, които се предоставят безплатно от Светия Синод на БПЦ-БП.

Преподавател в 150. ОУ „Цар Симеон Първи“ по предмета Религия-Православие г-жа Елена Дюлгерова.

Празникът в столичното училище беше уважен от г-жа Ваня Найденова, главен експерт към Министерството на образованието и науката, г-жа Ваня Станчева, старши експерт към РУО - София-град и гл. ас. д-р Полина Спирова от Богословския факултет при СУ „Св. Климент Охридски“.

Празничната церемония завърши с разглеждане на кабинета по Религия-Православие.


bottom of page