top of page

Пореден концерт за Въведение Богородично - Ден на християнското семейство и младеж в гр. Дупница



На 18 ноември с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, в храм "Св. вмчк Георги Победоносен", гр. Дупница, се проведе подреденият концерт, свързан с въвеждането на Света Богородицав йерусалимския храм, който за Българската православна църква е и ден на християнското семейство и православна младеж.


Тържеството беше организирано от Дупнишкото архиерейско наместничество, по разпореждане на Софийска света митрополия, като мероприятието е част от специално изготвена програма за отбелязване на празника в цялата епархия.

В концерта взеха участие възпитаници от дупнишкото народно читалище, деца, които изучават предмета Религия-Православие в града, както и хористите при храм "Св. вмчк Георги Победоносен", гр. Дупница.

Прекрасното тържество беше уважено от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, който беше посрещнат в храма с хляб и сол и му беше поднесен красив букет, ставрофорен иконом Георги Паликарски, архиерейски наместник на Дупнишка духовна околия, свещеници от града и околията, множество родители, деца, благочестиви християни, както и представители на различни институции.

След концерта епископ Поликарп произнесе кратко приветствие към участниците в тържеството и публиката, като благодарейки на всички и поздравявайки ги с предстоящия празник, ги благослови от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит.

Епископът благослови присъстващите и им пожела здраве, радост и духовни сили. Да следват примера на светото Богородично семейство и да възрастват в единство, сплотеност, мир и любов.

Тържеството завърши с гръмко многолетствие, което огласи йеродякон Поликарп, и изпълни цялото църковно изпълнение.

На участниците в концерта бяха раздадени подаръци, а на всички присъстващи икона със сцената на Въведение Богородично, благословение и спомен от Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит.

 

Снимки: йеродякон Поликарп

bottom of page