top of page

Празничен концерт за Въведение Богородично се проведе в гр. Дупница



На 17 ноември с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит в гр. Дупница се проведе празничен концерт, посветен на Въведение Богородично - Деня на християнското семейство и младеж.

Празничното тържество беше организирано от Дупнишко архиерейско наместничество, а в него се включиха деца изучаващи предмета Християнство-Православие в Дупница, църковния хор при храм "Св. вмчк Георги Победоносен" в Дупница и мъжкия хор "Св. Йоан Рилски", гр. Дупница.

Тържеството беше уважено от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска митрополия, духовници от Дупнишка духовна околия, учители, родители и много вярващ народ и гости.

След тържеството епископ Поликарп произнесе кратко слово, в което говори за смисъла на празника Въведение Богородично, както и за примера, който светото семейство на света Богородица дава на днешното съвременно семейство. Епископът пожела на всички присъстващи достоен предстоящ празник, както и с всички сили да се стремят за утвърждаването на българското семейство във вярата православна, надеждата в Бога и любовта, която изгражда семейството като пример и за идните поколения.

Негово Преосвещенство благодари на всички участници в концерта и на присъстващия народ за присъствието на милото тържество от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и пожела тази инициатива на Българския патриарх да се утвърди като традиция в духовните околии на Софийска епархия, за вдъхновяването на нашия народ в доброто и полезното.

От името на всички, поздрав към епископ Поликарп поднесе ставрофорен иконом Георги Паликарски, архиерейски наместник на Дупнишка духовна околия и организатор на празника. Той поднесе на епископа красив букет с пъстри цветя.

На участниците в концерта бяха раздадени скромни подаръци.


Снимки: протойерей Костадин Тренев

bottom of page