top of page

Рождественско тържество на деца, изучаващи Религия-Православие в ОУ „Джон Атанасов“, гр. София
В навечерието на светлото Христово Рождество, децата изучаващи предмета „Религия-Православие“ в ОУ „Джон Атанасов“ в София зарадваха духовното ръководство на Софийска митрополия – Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, и архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, които ги посетиха на 14-и декември, заедно с духовниците от столичния храм „Св. Наум Охридски“ – ставрофорен иконом Христо Пудин и протойерей Владимир Дойчев.


В Рождественското тържество, което се проведе в учебна стая, взеха участие почти тридесет ученици, подготвени от своята учителка по Религия г-жа Биляна Христова.

Децата пресъздадоха евангелското повествование за Раждането на Богомладенеца Христос във Витлеемската пещера. С трепет и усърдие те се превъплътиха в образите на ангелите, пастирите и мъдреците, станали първите благовестници на идването в света на дългоочаквания Спасител. Малките християнчета зарадваха гостите още с Рождественски стихове и песнички.

Тържеството завърши с приветствие на епископ Поликарп, който поздрави участниците и техните ръководители. Той благодари на всички за положените старания и усърдие, и благопожела Раждащият се Младенец да възцари доброто и да влезе във всеки дом и във всяко сърце.


На учениците бяха раздадени торбички с подаръци, любезно предоставени от г-жа Татяна Попова, собственик на верига „Аванти“. Паметна снимка за спомен от прекрасните минути на празничното тържество, в чест на Рождество Христово, си направиха всички присъстващи.


Текст: Весела Игнатова

Снимки: архимандрит Евтимий

Comments


bottom of page