top of page

Седмица на пожарната безопасност в гр. Кюстендил



На 13 септември, в седмицата на пожарна безопасност, в гр. Кюстендил се проведе парад на пожарна техника и демонстрация от работата на служителите от Регионална дирекция на пожарна безопасност и защита на населението - Кюстендил.

Преди демонстрацията, беше извършен водосвет за здравето и благословението на служителите при пожарната служба на Кюстендил.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, водосвета оглави Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Исаак, архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия, ставрофорен иконом Генади Генадиев, иконом Светослав Григоров, иконом Данаил Хаджийски, протойерей Костадин Тренев, свещеник Мирослав Костов, свещеник Георги Тасков и йеродякон Поликарп.

Епископ Поликарп и придружаващите го духовници бяха посрещнати от комисар Светослав Георгиев, директор на РДПБЗН - Кюстендил.

Празникът уважиха: г-н Александр Пандурски, областен управител на Кюстендил, г-жа Росица Плачкова, зам.-кмет на Кюстендил, г-н Виктор Янев, зам.-кмет на Кюстендил, директори на училища, детски градини, граждани и деца от кюстендилските детски заведения, които с интерес проследиха демонстрациите, проведени от служители на Пожарната и доброволци.

След водоосвещението епископ Поликарп поздрави всички от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и ги поръси за здраве и благословение и пожела на ръководството и служителите на РДПБЗН здраве, успешно и безаварийно служение. Епископът пожела на огнеборците, по молитвите на св. пр. Илия, Бог да им помага и благославя в делата и живота.


Снимки: протойерей Костадин Тренев

bottom of page