top of page

Еп. Поликарп посети и се запозна с реставрационните дейности в дупнишкия храм "Св. Николай"На 3 юли епископ Поликарп посети дупнишкия храм "Св. Николай" и се запозна с реставрационно-ремонтните дейности, които се извършват в него.

Повече от 40 години храмът е затворен за вярващите християни от града, като от известно време Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и ръководството на Софийска митрополия възложиха на свещеник Иван Айдаров послушанието да положи усилия за въздигането на храма, който да заеме своето достойно място в живота на дупничани.

Със спомоществователството на г-н Юлиян Манов, дарител на храма, в момента се извършва цялостен ремонт и реставрация на църквата, както и на прицърковното пространство. Очаква се, за празника на св. Николай - 6 декември, храмът да бъде готов и осветен.

Делегацията от Софийска митрополия: Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, протойерей Костадин Тренев и г-н Ангел Младенов, беше възрадвана от постигнатото. Епископ Поликарп благодари на о. Иван за грижите, на дарителя за неговата всеотдайност и грижа за възкресяването на храма и на изпълнителя на проекта и им пожела лека и ползотворна работа. Да имат благословението на св. Николай се помоли епископът.


Снимки: протойерей Костадин Тренев

Comments


bottom of page