top of page

В с. Дръмша тържествено беше направена копка за изграждането на православен храм в чест на св. Ирина



На 5 май, когато Православната църква почита паметта на св. великомъченица Ирина, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, в с. Дръмша, община Костинброд беше направена копка за изграждането на храм посветен на св. великомъченица Ирина.

Копката за построяването на храма извърши Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Василий, протосингел на Софийска митрополия, архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, ставрофорен иконом Васил Радков, председател на Църковното настоятелство за изграждането на храма, иконом Методи Корчев, протойерей Николай Пешов, протойерей Радко Радков и йеродякон Поликарп.

На водоосвещението и поставянето на основен камък за храм в с. Дръмша присъстваха г-жа Теодора Гогова, зам.-кмет “Икономическо развитие и инженерна инфраструктура” на община Костинброд, г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска митрополия, г-н Добри Тодоров, кметски наместник на с. Дръмша, кметски наместници, общественици, дарители и много населници от селото.

След празничния водосвет и поставянето на основния камък Белоградчишкият епископ Поликарп поздрави всички присъстващи от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела по молитвите на света Ирина храмът в най-скоро време да бъде построен и осветен, за да бъде духовен пристан на вярващите християни от селото, водещ към спасение и вечен живот, в името на Господ Иисус Христос.

Всички присъстващи на празника минаха и бяха поръсени със светена вода за здраве и благословение, и станаха първите дарители за храма, давайки своята лепта в помощ на строителството на Божия дом посветен на Христовата невеста великомъченицата Ирина.



Снимки: протойерей Костадин Тренев

bottom of page