top of page

В столичния храм „Св. Николай Чудотворец“ беше отслужена Преждеосвещена света Литургия



На 8 април в столичния храм „Св. Николай Чудотворец“ в кв. „Връбница“, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, беше отслужена Архиерейска Преждеосвещена света Литургия.

Преждеосвещената света Литургия беше оглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, иконом Методи Корчев, предстоятел на храма, протойерей Венцислав Тонов, йеродякон Вартоломей, йеродякон Поликарп, дякон Никола Чочев и дякон Димитър Кутлев.

Клиросното пение беше изпълнено от църковни певци от храма.

След светата Литургия епископ Поликарп припомни за това, че Преждеосвещената света Литургия ни дава възможност да се причастяваме със Светите Дарове – с тялото и кръвта Христови, да се съединяваме с нашия Спасител като Му даваме възможност да заживее в нас и ни направи достойно Свои чеда и последователи. Той добави, че е хубаво всяка християнска душа да жадува да се съединява с Христовите тайни и да смирява себе си, като дава във всичко да се прослави Бог, за да покажем, че не ние живеем, а Христос в нас.

Епископ Поликарп благодари на предстоятеля на храма иконом Методи Корчев за организирането и провеждането на великопостното литургично последование, както и на свещениците взели участие в богослужението, на певците и църковното изпълнение.

Той поздрави всички от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела леки и благодатни дни.

Благодарствени слова към епископ Поликарп отправи иконом Методи Корчев, който благодари, чрез епископа, на Негово Светейшество за духовните грижи и любов към енорията.

Отец Методи поднесе на Негово Преосвещенство букет с рози, като израз на уважение и почит.


Снимки: протойерей Костадин Тренев

bottom of page