top of page

В храм „Св. св. Кирил и Методий“ беше отслужена Преждеосвещена света Литургия



На 30 март в столичния храм „Св. св. Кирил и Методий“, на ул. „Георг Вашингтон“ 47, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, беше отслужена Архиерейска Преждеосвещена света Литургия.

Преждеосвещената света Литургия беше оглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, ставрофорен иконом Александър Георгиев, предстоятел на храма, протойерей Захарий Димитров, свещеник Сотир Христов, дякон Никола Чочев, дякон Георги Граховски и дякон Йоан Йотов.

Клиросното пение беше изпълнено от църковни певци от столичния храм.

След светата Литургия епископ Поликарп припомни за това, че Преждеосвещената света Литургия ни дава възможност да се причастяваме със Светите Дарове – с тялото и кръвта Христови, да се съединяваме с нашия Спасител като Му даваме възможност да заживее в нас и ни направи достойно Свои чеда и последователи.

Епископ Поликарп благодари на предстоятеля на храма ставрофорен иконом Александър Георгиев за организирането и провеждането на великопостното литургично последование, както и на свещениците взели участие в богослужението, на певците и църковното изпълнение.

Той поздрави всички от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела леки и благодатни дни.

Благодарствени слова към епископ Поликарп отправи ставрофорен иконом Александър Георгиев, който благодари, чрез епископа, на Негово Светейшество за духовните грижи и любов към енорията.

Отец Александър поднесе на Негово Преосвещенство букет с рози, като израз на уважение и почит.


Снимки: протойерей Костадин Тренев

bottom of page