Архиерейска св. Литургия на преждеосвещените Дарове бе отслужена в храм „Св. Седмочисленици"На 7 април, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит бе отслужена Преждеосвещена св. литургия в столичния храм „Св. Седмочисленици“.

Литургията бе възглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Евтимий, иконом Иван Найденов от храмовото духовенство, протойерей Костадин Тренев, йеродякон Вартоломей и йеродякон Поликарп.

Великопостните църковни песнопения бяха ръководени от д-р Андрей Касабов, което допринесе за молитвеното настроение на събралия се в храма богомолен народ.

В края на службата епископ Поликарп благослови духовенството, певците и всички присъстващи от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, като сподели важни слова за времето на Великия пост: „В тези дни ние се стремим да погледнем в нашето сърце и онова, което е недостойно и недуховно, което ни отдалечава от Господа Иисуса Христа и Неговата Църква, обединени с Неговите Тяло и Кръв Честни се стремим да премахнем, да изкореним от себе си. За да се удостоим да бъдем достойни сеячи на словото Божие в сърцата на човеците – така, както го сториха и светите Седмочисленици, наши духовни отци, народни просветители и назидатели в Христа Бога.“


Текст и снимки: Пламен Михайлов


ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

ЗАЩО? -ЗАЩОТО:

"И тъй, идете, научете всички народи, като ги кръщавате в името на Отца и Сина и Светаго Духа, и като ги учите да пазят всичко, що съм ви заповядал, и ето, Аз съм с вас през всички дни до свършека на света. Амин."

                                       (Матей 28:19,20)

АДРЕС

София 1000

Ул. "Цар Калоян" № 7

АБОНАМЕНТ

© 2021 † Белоградчишки епископ Поликарп. Всички права запазени.