top of page

Архиерейски благослов за 60-я рожден ден на архимандрит Алексий



На 9 април 2021 г. Негово Високопреподобие архимандрит Алексий Тасев, ефимерий на Драгалевската света обител и член на Софийския епархийски съвет отбелязва своята шейсетгодишнина. По повод личния му празник Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит посети Драгалевския манастир и поздрави архимандрит Алексий като му пожела дълги и благодатни години в достойно служение.

В съборния манастирски храм викарият прочете поздравителен адрес от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит. В него се казва:

"Ваше Високопреподобие,

Приемете сърдечните ни поздравления по случай благословената Ви от Бога 60-та годишнина! Като духовник Вие се утвърдихте като достоен, отговорен и принципен, показвайки мъдрост не от позицията на годините, а от позицията на опита, който се е натрупал с вяра, търпение, постоянство и ревност по Бога. Благопожелаваме Ви Всещедрият Бог, да Ви обдари с добро здраве, бодрост на духа и да изпраща, както и до сега, Своята благодат над Вас, като Ви подкрепя в отговорното Ви служение, като се утвърждавате в добър пример във всяко гласувано Ви доверие и послушание. За много и благословени години!"

В чест на годишнината еп. Поликарп поднесе в дар архимандрит Алексий сребърен нагръден кръст, и букет свежи цветя, които да му напомнят да бъде бодър и радостен. Развълнуван отец Алексий благодари за оказаната чест на всички, дошли да уважат личния му празник и ги почерпи манастирската трапезария.


Текст и снимки: Весела Игнатова


bottom of page