top of page

Деца скочиха за светия Кръст в закрития басейн „Силвър Сити“ в София



На 6 януари – Кръщение Господне – Богоявление, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, за малките членове на Православната ни църква, бе организирано отслужване на Богоявленския велик водосвет и освещаване на водното естество в закрит басейн.

Със съдействието на собствениците на закрития басейн „Силвър Сити“ в София, деца от столицата – четири групи в различна възрастова група и със специални социални потребности, взеха участие в традиционното скачане за Кръста.

Празникът за децата бе организиран от г-жа Велина Андонова, сътрудник при столичния храм „Рождество Христово“ в кв. „Младост“.

След Великия Богоявленски водосвет, отслужен от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Евтимий, йеродякон Вартоломей и йеродякон Поликарп, децата получиха по едно кръстче, предоставени от църковен магазин „Православен свят“ и лакомства, а децата, които хванаха Кръста, получиха третия, Рождественски брой на списание „Епархийски глас“.

Епископ Поликарп благодари на всички деца взели участие в традиционното хвърляне за Кръста и им пожела здраве, мъдрост и да бъдат за радост и утеха на своите родители. Благодарност бе отправена и към собствениците на „Силвър Сити“, на родители, учители и приятели, подкрепили инициативата на Светата митрополия за трета поредна година.


Снимки: архимандрит Евтимий

bottom of page