top of page

Епископ Поликарп се срещна с областния управител на Софийска област



Уроците по вероучение правят децата добри хора и тяхното присъствие в българското образование е необходимо. Единодушие за това изразиха на разговор днес - 23 март - областният управител на Софийска област Иван Иванов и Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит.

Двамата обсъдиха възможностите за взаимодействие между институцията и църквата в тази и други общественополезни дейности.

Само преди няколко дни Иван Иванов разговаря с Ловчанския митрополит Гавриил на същата тема, като областният управител на Софийска област подчерта пълната си подкрепа за възстановяване на прекъсналото заради пандемията изучаване на религия в училища в Софийска област. Негово Високопреосвещенство митрополит Гавриил също посочи, че при едно сравнение на деца, изучаващи вероучение и на деца, които не го изучават, се вижда, че първите са по-добри като деца и се очаква да се развият като добри хора.

Белоградчишкият епископ Поликарп и областният управител Иван Иванов разговаряха и по темата за бежанците от Украйна. Двамата бяха единодушни в мнението си, че българският народ е отворил и душата, и сърцето си за нуждаещите се от подкрепа украински граждани.

В срещата участие взеха архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска митрополия, г-н Иван Веселов Велков, зам.-областен управител на Софийска област и г-жа Мая Цанова, главен секретар на Областна администрация на Софийска област.


bottom of page