top of page

Лазарки от детска градина „Елхица“ поздравиха епископ Поликарп в храм „Рождество Христово“



На 22 април, ден преди празника Възкресение Лазарово, т.н. Лазаровден, Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит посети енорията на столичния храм „Рождество Христово“. Това един от софийските храмове, в които има активно неделно училище, което вече три години под ръководството на Велина Андонова развива успешна и интересна образователна дейност.

На Лазаров ден, в големия столичен квартал „Младост“ има традиция, деца-лазарки да посещават районната община и да поздравяват работещите в нея. Със създаването на енорийското училище при храм „Рождество Христово“ е вече установено ден преди малките лазарки да тръгнат из квартала да отидат първо църквата, за да получат благословението на духовниците.

С особено старание и тази година малчуганите от 52 ДГ „Елхица“, с директор Виолета Коцева се бяха подготвили с празнична програма и заради противоепидемичните мерки се събраха в двора на красивия нов храм.

С трепет и вълнение те посрещнаха софийския викарий епископ Поликарп и го зарадваха, заедно с духовниците при храма, воглаве със ставр. ик. Николай Генчев, с прекрасните си изпълнения на стихчета, обреди, игри и танци. Детският талант умили мнозина от събралата се публика като особено впечатляващо бе изпълнението им на лазарски песни. В края на програмата владиката благослови децата и техните учителки, които с много любов и желание работят с децата и им подари торбички с подаръци.


Текст: Весела Игнатова

Снимки: архимандрит Евтимий, Весела Игнатова


bottom of page