top of page

На Успение Богородично бе направена копка за храм в Драгалевци



На 15 август – Успение на Пресвета Богородица, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, бе направена копка за изграждането на православен храм, посветена на Рождество Богородично, в столичния квартал Драгалевци. Заедно с епископ Поликарп съслужиха архимандрит Алексий от Драгалевския манастир, архимандрит Евтимий, свещеник Радко Радков от храм „Св. вмчк Пантелеймон“, кв. Бояна, йеродякон Вартоломей и йеродякон Поликарп.

Храмът-параклис ще бъде изграден в градинката на ул. „Папрат“, срещу Медицински център „Света Богородица - Възвестителка“, ръководството на който е инициатор за изграждането на храма, както и основен ктитор за неговото построяване, под вещото духовно ръководство на архимандрит Алексий от Драгалевската света обител.

На водоосвещението и полагането на основния камък за построяването на храм „Рождество Богородично“ присъстваха и инж. Теодор Петков, кмет на район "Витоша", д-р Динко Хубенов, д-р Анета Хубенова, представители на различни институции, които пряко са ангажирани със строителството на новата църква, както и много гости и приятели на основните ктитори.

При полагането на основния камък Белоградчишкия епископ Поликарп изказа думи на благодарност към инициаторите за построяването на храма, към кмета на Района и всички присъстващи и ги поздрави от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит.

Очаква се храмът да бъде построен и подготвен за освещаване за празника Рождество Богородично през 2022 г.


bottom of page