В столичния древен храм "Св. София" бе отслужена Преждеосвещена света ЛитургияНа 19 март, Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, отслужи в древния столичен храм „Св. София“ втората за този Велик пост Преждеосвещена св. Литургия.

Във великопостното богослужение взеха участие архимандрит Евтимий, ставрофорен иконом Ангел Ангелов, предстоятел на храма, протойерей д-р Сава Кокудев от храмовото духовенство, протойерей Костадин Тренев, йеродякон Поликарп и дякон Любомир Тасев.

В края на литургията владиката преподаде първосветителския благослов на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и поздрави събралите се християни с кратко слово.

"Бог на всеки да отвори сърцето и му дарува мир, покаяние и духовно преуспяване. Събрани в храма на Божията Премъдрост, да измолим в тези дни на подвиг Бог да дарува и на всеки един от нас онова, което е полезно за спасение и вечен живот!" - каза владиката.


Текст и снимки: Весела Игнатова

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

ЗАЩО? -ЗАЩОТО:

"И тъй, идете, научете всички народи, като ги кръщавате в името на Отца и Сина и Светаго Духа, и като ги учите да пазят всичко, що съм ви заповядал, и ето, Аз съм с вас през всички дни до свършека на света. Амин."

                                       (Матей 28:19,20)

АДРЕС

София 1000

Ул. "Цар Калоян" № 7

АБОНАМЕНТ

© 2021 † Белоградчишки епископ Поликарп. Всички права запазени.