Заупокойна архиерейска св. Литургия в новия гробищен парк в кв. БоянаНа 6 юни т. г. Православната църква отбелязва Задушница пред Петдесетница, в съботата преди големия християнски празник.

По този повод, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит бе отслужена заупокойна Златоустова св. Литургия в храм „Св. архангел Михаил“, находящ се в новия гробищен парк в столичния кв. Бояна.

Литургията възглави Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение със ставрофорен иконом Николай Николов, предстоятел на храма, свещеник Костадин Тренев, протодякон Иван Петков и йеродякон Вартоломей.

Църковните песнопения за заупокойната служба изпълни д-р Калин Кирилов.

В своето слово епископ Поликарп благослови духовенството, певците и всички присъстващи името на Негово Светейшество патриарх Неофит, като призова да се молим за нашите покойници Бог да ги помилва и да им дарува райското блаженство.

Владиката пожела на всички здраве, преуспяване в молитвата и духовно благолепие и благодари на ставрофорен иконом Николай Николов за организацията на богослужбата. Предстоятелят на храма от своя страна изказа благодарност на Негово Светейшество и на викарния му епископ за посещението и съвместно отслужената св. Литургия за упокоение душите на починалите християни и на православно погребаните в кв. Бояна.


Текст: Пламен Михайлов Снимки: Пламен Михайлов (1), Александър Ангелов (2)


ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК (1)

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК (2)

ЗАЩО? -ЗАЩОТО:

"И тъй, идете, научете всички народи, като ги кръщавате в името на Отца и Сина и Светаго Духа, и като ги учите да пазят всичко, що съм ви заповядал, и ето, Аз съм с вас през всички дни до свършека на света. Амин."

                                       (Матей 28:19,20)

АДРЕС

София 1000

Ул. "Цар Калоян" № 7

АБОНАМЕНТ

© 2021 † Белоградчишки епископ Поликарп. Всички права запазени.