top of page

Тържествена вечерня в храм "Вси светии" - с. ЧепинциПървата неделя след Петдесетница, Църквата е посветила на всички светии. На всички просияли със своя духовен живот и подвиг.

В софийското село Чепинци се намира храм посветен на всички светии. По стародавна традиция, на храмовия празник на енорийската църква, в селото се организира събор в чест на празника.

На 13 юни, в навечерието на празника, бе отслужена Архиерейска вечерня, предстоявана от Негово Преосвещенство Белоградчишки еп. Поликарп, викарий на Софийския митрополит. Във вечерното богослужение взеха участие предстоятелят на храма – протойерей Ириней Митов, протойерей Костадин Тренев, свещеник Йосиф Стоименов и йеродякон Вартоломей.

Да влязат в радостта на енорийския празник, в храма дойдоха мнозина богомолци, към който с пастирско слово в края на вечернята се обърна еп. Поликарп.

В чест на  Всички светии бе извършен и чинът на петохлебието.

Църковните песнопения бяха прекрасно изпълнени от клиросни певци, ръководени от църковния псалт адвокат Светослав Цеков.

В края на молитвеното вечерно последование владиката поздрави предстоятеля на храма, богомолния народ, църковното настоятелство и ги подтикна да почитат всички светии, като горещи молитвени застъпници пред Божия престол за всеки, в които винаги да намират помощ и утеха, както и да им подражават в доброто и полезното.


Текст: Весела Игнатова

Снимки: Александър Ангелов


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page