top of page

Водосвет в новоремонтираната Клиника по урология в „Пирогов“Екипи в болница „Пирогов“ се подготвят за извършване на детски бъбречни трансплантации. Това каза за БТА д-р Валентин Димитров, директор на лечебното заведение.

В болницата беше открита напълно ремонтираната Клиника по урология. Имаме пълното съдействие от Изпълнителна агенция „Медицински надзор“, очакваме и сертификатите на лекарите, които са им необходими за работа в областта на трансплантациите, каза още той. По думите му екипите са обучени в Испания и в Турция. Направили сме всичко необходимо да отговаряме на изискванията, допълни д-р Димитров и посочи, че в момента имат нужда от определени апаратури, за да се надградят съществуващите.

В отговор на въпрос кога би било възможно извършването на бъбречна трансплантация д-р Димитров каза, че нямат намерение да се бавят.

За детските бъбречни трансплантации д-р Димитров каза, че екипите на Клиниката по детска урология са били обучени в Турция.

Ремонтът на Клиниката по урология в „Пирогов“ е на стойност близо осем милиона лева, каза заместник-министърът на здравеопазването доц. Михаил Околийски, който поздрави екипите на болницата от името на министъра на здравеопазването Христо Хинков.

Гостите на церемонията за откриването на клиниката бяха поздравени от името на президента Румен Радев, от името на председателя на парламентарната комисия по здравеопазване проф. Костадин Ангелов, от генералния директор на БЧК проф. Красимир Гигов, от председателя на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, водоосвещение в новоремонтираната клиника извърши Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, йеродякон Вартоломей и йеродякон Поликарп. Епископ Поликарп поздрави всички присъстващи, особено екипа на болницата, от името на Негово Светейшество и им пожела лека и благодатна работа, както и да бъдат в полза и помощ на своите пациенти. Духовниците поръсиха всички помещения на клиниката, както лекуващия персонал и лекуващите се в нея.


Материал: БТА

Снимки: иконом Костадин Тренев

Kommentare


bottom of page