top of page

В Софийска митрополия се проведе среща на учителите по религияНа 14 февруари, в деня на успението на св. Кирил Славянобългарски, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, в залата на Софийска света митрополия „Екзарх Стефан I“, се проведе среща с учителите по религия.

На срещата присъстваха учителите, които преподават предмета Религия-Православие в училищата на територията на Софийска епархия, преподавателите, които организират неделни училища, както и доброволците, които подпомагат различните форми на работа с подрастващите в църквата.

Събирането на преподавателите бе организирано във връзка с честването на успението на св. Кирил Славянобългарски, по повод 1160 години от Великоморавската мисия на светите равноапостолни братя, както и за това, Софийска митрополия да изкаже благодарност на учителите за техния труд, усилия и неуморност в подпомагането в просветното дело на църквата.

Събитието бе уважено от Негово Високопреподобие архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска митрополия и началник на Духовно-просветния отдел на Софийска митрополия, г-жа Ваня Станчева, старши експерт при РУО – София-град, г-н Иван Тупаров, технически сътрудник при Духовно-просветния отдел на Софийска митрополия, както и около петдесет и пет преподаватели.

Приветствие към присъстващите от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит поднесе Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит. Той благодари на учителите за достойната работа, за силата и мъжеството, които проявяват в учебното дело, както и за добрия пример, който дават и който е залог за това повече училища да предлагат предмета Религия-Православие, както и все повече и повече и ученици да избират да учат за Бога, Църквата и духовния живот. Епископът подчерта, че всички учители могат да разчитат на помощта и подкрепата на Софийска митрополия в своята работа, както и Софийска митрополия, би желала да разчита на тях в учебното и просветно дело.

Приветствие към присъстващите на срещата отправи и г-жа Ваня Станчева, старши експерт при РУО – София-град, която също благодари на учителите за тяхната работа и ги поздрави от г-жа Ваня Кастрева, началник на РУО – София-град.

След отправените поздравления епископ Поликарп връчи на всеки учител благодарствена грамота за достойното и неуморно служение.

За всички присъстващи бяха подготвени и скромни подаръци, както и почерпка.


Снимки: Иван Тупаров

Comentarios


bottom of page