top of page

Рождественски благослов за малките пациенти на УМБАЛСМ”Пирогов”На 20 декември, Игнажден, Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп посети Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина “Н.И.Пирогов”. Той пожела в дните на Рождественските празници да посети болните деца, да поднесе подаръчета и да ги благослови за успешно лечение и скорошно оздравяване.


Придружен от архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, йеродякон Поликарп и г-н Иван Тупаров от отдел “Духовно-просветен” към Софийска митрополия те бяха сърдечно посрещнати от д-р Валентин Димитров, изпълнителен директор на УМБАЛСМ “Н.И.Пирогов”. В непосредствен разговор те взаимно споделиха разсъждения за вярата, науката и медицината и затвърдиха убеждението, че там където има грижа за човека са нужни и вяра, и наука.

След срещата духовниците, водени от главната сестра Зоя Илиева посетиха детско болнично отделение. Там те раздадоха на малките пациенти празнични торби с подаръци, осигурени от г-жа Татяна Попова, собственик на фирма “Аванти”.

На всички лекари, сестри, медицински персонал и присъстващи родители, владиката раздаде и иконки със сцената на Рождество Христово.


Текст и снимки: Весела Игнатова

Comments


bottom of page