top of page

На площад "Св. Неделя" ще бъде открита къщичка със сцената на Рождество Христово



На 19 декември /понеделник/ от 16:00 ч. на площад "Св. Неделя" с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, и разрешението на г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, ще бъде открита къщичка със сцената на Рождество Христово.

Рождественската сцена е издигната до елха поставена от фирма "Италия Мода България ЕООД", на източната страна на митрополитския катедрален храм "Св. вмчца Неделя".

При откриването на новата Рождественска духовна придобивка, която ще осмисля празничните дни на хората, които се срещат със сцената на Рождество Христово, ще вземат участие деца от енорията при столичния храм "Рождество Христово". Децата са ученици в 144 СОУ "Народни будители", гр. София.

Откриването на Рождественската евангелска сцена ще направи Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит.

Инициативата на Софийска света митрополия за поставянето на Рождественската сцена е изцяло организирана от г-жа Велина Андонова, сътрудник-доброволец в социално-образователно-културните инициативи на митрополията, г-н Калоян Илиев и доброволци от столичния храм „Рождество Христово“.

Заповядайте!

bottom of page