top of page

Бе осветен новият централен склад за църковни стоки на Софийска митрополия



На 29 септември бе извършено освещаването на новия централен склад за църковни стоки на Софийска света митрополия, който се намира в пределите на Чепинския манастир „Св. Три светители“.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и одобрението на Епархийския съвет при Софийска света митрополия, складът на светата митрополия бе изнесен от центъра на София, където се намира сградата на Софийска света митрополия, за да бъде по-лесно достъпен за превозни средства, както и да може да поема по-голямо количество стоки.

Това се налага поради ограничения достъп за автомобили и затварянето на улиците около светата митрополия и организирането им на пешеходна зони, както и да се създаде по-голяма площ за зареждането и съхранението на необходимите количества както църковни свещи, така и други стоки от първа необходимост за нуждите на храмовете и манастирите на Софийска епархия.

Освещаването на новия централен склад за църковни стоки бе извършено от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в присъствието на г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска света митрополия, ревизорите на Софийска митрополия, както и на завеждащия склада при Митрополията.


Снимки: йеродякон Поликарп


bottom of page