top of page

Панихида за Задушница бе отслужена в храм „Св. Марина“ – Софийска света митрополия



На 22 февруари - събота, ден преди Месни заговезни, Православна църква отдава почит на всички православни християни, отишли си от този земен свят.

Денят е известен още като Голяма Задушница и е един от трите най-известни дни, определени всецърковно да се почитат починалите.

По традиция в навечерието на този ден, митрополитските служители, воглаве с кириарха на епархията - Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит, взеха молитвено участие в панихида, отслужена за всички упокоили се духовници, служители и ктитори на Софийска света митрополия и епархия.

Заупокойното последование бе отслужено в митрополитския храм „Св. Марина“ от Негово Преосвещенство Белоградчишки еп. Поликарп, викарий на Софийския митрополит.

В съборна молитва, със запалени свещи в ръка патриархът, духовниците и служителите на Софийска митрополия се помолиха за починалите предстоятели, духовници и служители, отдали своите сили и труд за благоденствието на Българската православна църква и Софийска епархия.



bottom of page